Refem, col·lectiu feminista de disseny i creació artística, està format per Marina Camprubí, Mariona Pujol, Mireia Sala i Patricia Picón. Vinculades professionalment als mons del disseny gràfic, la il·lustració, l’art i la docència, vam unir-nos a la primavera de 2019, amb l’objectiu de realitzar projectes vinculats al feminisme des de l’experimentació gràfica i creativa.
Donem suport gràfic a Traca, Assamblea Feminista d’Igualada i treballem en la revista Incòmoda, el primer projecte gran de Refem.
La revista Incòmoda ha nascut gràcies al projecte Impuls 2020 del Departament de Joventut La Kaserna. És una revista feminista que tracta temes d’actualitat amb perspectiva de gènere. Cada número gira entorn d’una temàtica diferent vinculada al feminisme, tractada des de continguts més rigurosos combinats amb altres més divulgatius i “petardos” que aporten un toc d’humor i de sàtira.
Els guanys de la revista, com a part del projecte Impuls, els donem íntegrament a associacions vinculades a la lluita feminista, com Hèlia Dones i A las olvidadas de teta & teta.
Gràcies a la Incòmoda, hem aconseguit una visibilitat que ens ha portat a encàrrecs com l’agenda 25N 2020 del SIAD Micod, això ens ajuda a emancipar-nos del programa Impuls el qual ja ha complert la seva missió i sense el qual hauria estat més difícil començar.

Mostra de treballs amb impacte social:

Revista Incòmoda

Igualtat de gènere